Bake Off - Ale ciacho!

Lekki orzech Urszuli

Lista składników 


Na spody bezowe z orzechami: 
orzechy włoskie łuskane zielone (300g) 
orzechy włoskie łuskane całe 100g 
jajka 10 
cukier kryształ drobny 
cynamon mielony 

Na krem: 
śmietana słodka 36%-1000ml 
mascarpone-500g 
śmietanka kokosowa-300ml (20-22%) 
Likier Nocino-100ml 
czekolada gorzka -300g 
sól 
miód ciemny (np. gryczany, spadziowy) 
cukier puder 
espresso 30m 
kawa mielona 

Na orzeszki z nadzieniem do dekoracji: 
mąka pszenna 
soda 
3 jaja 
śmietana 18%-150ml 
masło-300g 

Dodatki: 
złoty pyłek 
kwiaty jadalne bordowe i żółte 
wiśnie mrożone-400g 
wiśnie z ogonkami świeże-kilkanaście sztuk 
mąka ziemniaczana-2 łyżki 
pektyna-kilka gramów 
cytryna 

Przepis 
1 .Ubić białka z cukrami, połączyć z makaronem i orzechami. Suszyć ok 50 min(być może trochę dłużej) w piekarniku w ok 120-130 stopniach. 
2. Kremówkę ubić z mascarpone, dodać rozpuszczoną białą czekoladę i nocino. 
3. Ugotować syrop z cukru, wody i cytryny, wrzucić wiśnie i smażyć w szerokim rondlu, ostudzić. 
4. Blaty bezowe przekładać kremem i smażonymi wiśniami.