Bake Off - Ale ciacho!

Kwiecisty wieniec Justyny

Blok czekoladowy:
250 g masła
6 łyżek kakao
1 szklanka cukru
420 g pełnego mleka w proszku
150 ml mleka
60 g liofilizowanych malin
80 g suszonej żurawiny
50 g suszonych wiśni
80 g solonych pistacji
80 g orzechów nerkowca
2-3 łyżki wiśniówki

Puder owocowy:
5 łyżek liofilizowanych malin
2 łyżki cukru pudru

Do dekoracji:
Kilka pistacji i orzechów nerkowca
Kwiatki bratka (żółte, czerwone i białe)

Wykonanie:
Masło roztop w garnku (nie gotuj!). Dodaj cukier, mleko i kakao. Całość wymieszaj rózgą kuchenną, podgrzewaj do rozpuszczenia się cukru. Następnie zdejmij z palnika i wystudź (mieszanka może być lekko ciepła).
Do dużego garnka wsyp mleko w proszku, owoce liofilizowane, wiśnie, pokrojone w drobną kostkę pistacje i orzechy nerkowca. Na to wylej masę maślaną, dokładnie wymieszaj i wlej do formy silikonowej do ciambelli o średnicy 23 cm. Wierzch formy przykryj folią spożywczą, schładzaj 2-3 h.

Puder owocowy:
Maliny zmiel w młynku na drobny proszek, pod koniec dodaj cukier puder. Całość Krótko zmiel. Schłodzony blok czekoladowy wyłóż z foremki, posyp owocowym pudrem. Ozdób kwiatkami bratka i suszonymi owocami.