Bake Off - Ale ciacho!

Czekoladowy zawrót głowy Szymona

Masa:
1 margaryna
1 i ½ szklanki cukru
2 łyżki kakao
Mniej niż pół szklanki wody
3 szklanki mleka w proszku

Dodatki( w zależności od upodobań):
Orzechy laskowe (szklanka)
Pół szklanki rodzynek
Maliny mrożone (300 g)

Herbatniki:
50 g masła
120 g mąki
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki mleka

Ozdoba:
Maliny
Kwiaty jadalne

Składniki na herbatniki zagnieść. Gotowe ciasto rozwałkować i wyciąć prostokąty. Piec 10 minut w 180 stopniach.
Wszystkie składniki na masę oprócz mleka w proszku zagotować i przestudzić. Następnie dodać mleko w proszku i dokładnie, energicznie wymieszać masę. Dodać rozdrobnione orzechy, mrożone maliny oraz połamane herbatniki. Rodzynki drobniej pokroić i dodać do masy. Wymieszać. Włożyć do formy wielkości keksówki i włożyć do zamrażalki. Wyjąć i ozdobić