Bake Off - Ale ciacho!

Kurpiowski przysmak Marcina

CIASTO:
250 g mąki krupczatki
150 g mielonych orzechów laskowych
200 g masła extra
90 g cukru drobnego
1 op. cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jaja XL
Sól

NADZIENIE:
0,75 szkl. kaszy jaglanej
0,75 l mleka 3,2 %
1 / 3 szkl. miodu lipoweg
o 50 g masła extra
1 Cytryna
Sól

DODATKOWO:
400 g świeżych owoców leśnych (jagody, poziomki, maliny, jeżyny)
1/3 szkl. cukru
2 łyżeczki cynamonu
Masło
5 szt. okrągłych, suchych biszkoptów

DEKORACJA I SERWOWANIE:
Krem jaglany wyłóż na ciepły spód
Ułóż owoce
Odstaw do wystudzenia
Cukier zmiksuj w młynku z cynamonem
Pudrem oprósz zimne ciasto